Donacije iz naslova 0,5 % dohodnine društvu tabornikov RMB iz Ajdovščine

Kot že veste lahko tudi letos društvu tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina donirate 0,5% svoje dohodnine. Možnost donacije imajo vsi, ki oddajajo dohodninsko napoved. Torej vsi davčni zavezanci, ki so rezidenti Republike Slovenije v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino.
Možnosti, preko katerih lahko namenite dohodnino RMB (izberite tisto, ki vam najbolj odgovarja):

  1. Zahtevo za namenitev lahko na obrazcu pošljete na naslov Rod Mladi bori Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 61A, 5270 Ajdovščina ali oddate vodniku na vodovem srečanju, akciji ali kateremukoli drugemu starejšemu taborniku, ki ga poznate.
  2. Zahtevo za namenitev lahko kadar koli oddate prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, če poslujete preko tega sistema.
  3. Zahtevo za namenitev lahko na obrazcu pošljete na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.
  4. Zahtevo za namenitev lahko podate ustno na zapisnik pri pristojnem davčnem organu.

Obrazec ste prejeli v RMB informatorju št. 2, lahko ga pa tudi natisnete (Obrazec za donacijo). Vanj vpišite svoje podatke (vključno z davčno številko), kraj pristojnega davčnega urada, datum in se podpišite. V rubriko »Ime oz. naziv upravičenca« vpišite »Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina«, davčno številko »35720891« in odstotek »0,5« ali manj, če svoj del dohodnine namenjate več organizacijam.

Naj društvu tabornikov donirajo tudi vaši prijatelji, znanci, sorodniki,…

Želimo si, da tabornikom donirajo tudi vaši sorodniki, prijatelji, znanci,… Najboljši dokazan način za zbiranje obrazcev je osebni stik s potencialnimi donatorji preko naših članov in preko vas dragi starši, preko članov rodove uprave, starejših tabornikov, idr. Izkušnje kažejo, da osebni stik zagotovi dejansko prejeto donacijo. Tako zbrane donacije se bodo centralno zbirale na RMB, skupaj in jih bomo mi potem poslali na DURS konec decembra.

V zvezi s tem lahko za več informacij pokličete na: 040-475-688 (Tadej Beočanin) ali pišete na e-mail: beo@rutka.net.

TABORNIKI ustvarjamo BOLJŠI svet!

Obrazec za donacijo

 

?>